Logo Ultreia
  • Facebook
  • Twitter
Formació

Estratègies per a la gestió emocional front COVID 19 en l'àmbit laboral sanitari - EDICIÓ TARDA

  • portada curs
  • Data inici
    13/07/2020
    Data fi
    13/07/2020
    Duració
    5 h.
    Tipus
    Subvencionat
    Modalitat
    Aula Virtual
  • Dies d'impartició
    13 de juliol de 2020
    Lloc d'impartició
    Aula Virtual
    Horari
    15-20h

CURS GRATUÏT PER AL PERSONAL SANITARI DELS CENTRES MEMBRES D’ACES

 

Aquest curs és GRATUÏT i NO CONSUMEIX CREDIT FORMATIU a l'estar 100% subvencionat per l'empresa col·laboradora d'Aces NOVO NORDISK.

 

Inscripcions limitades

Aquest curs es desenvoluparà per AULA VIRTUAL. Aquesta modalitat NO presencial us permetrà realitzar el curs mitjançant el campus virtual d'ULTREIA, on podreu compaginar l’aprenentatge dels continguts  i les classes en directe per vídeoconferència amb el tutor/a. El calendari detallat de les videoconferències el teniu més endavant a l’apartat de dies d'impartició.

 

Després de mesos d'emergència, la incertesa i els canvis en totes les nostres rutines personals, familiars, treball i vida social poden haver ocasionat estats de nerviosisme, ansietat, por, irritabilitat, etc., difícils de gestionar i que de vegades poden derivar en conflictes, somatització, insomni i modificacions en el patró alimentari, com menjar de forma compulsiva, etc.

Una millor gestió de les nostres emocions, identificant-les en el moment que apareguin i canalitzant, ens permetrà donar una resposta en lloc de reaccionar de forma automàtica, revertint de forma positiva en el benestar emocional i físic.

Uns hàbits alimentaris saludables i conscients tindran cura del nostre equilibri físic, emocional i mental.

Preparar-nos per sortir de casa cada dia, desplaçar-nos en qualsevol mitjà i realitzar qualsevol acció que fa uns mesos fèiem de manera inconscient o amb un cert automatisme, ara aquesta crisi ens exigeix ​​un nivell d'atenció més gran abans de res per evitar contagis.

Si a més, com a professionals hem d'atendre a pacients, aquesta atenció ha de ser prioritària, constant i si pot ser PLENA.

Gestionar les nostres emocions, menjar de forma adequada i poder estar en el present, seran doncs tres objectius que ens permetran aconseguir un major benestar i un millor acompliment front a la demanda de possibles agents estressants, com ara: comandaments, companys, pacients i els seus familiars i que ens evitaran danys en la nostra salut física, emocional i en les nostres relacions.


OBJECTIUS DEL CURS:

- Aprofundir en el coneixement del nostre món emocional i descobrir els valuosos recursos que aquest ens ofereix.

- Aprendre eines senzilles i molt pràctiques per a gestionar les nostres emocions.

- Descobrir els factors externs i interns que ens influeixen en l'alimentació.

- Aprendre estratègies i recursos per instaurar una alimentació saludable.

- Conèixer patrons alimentaris i nutrients implicats en el benestar emocional.

- Introduir-nos en el poder de l'ara, l'atenció plena.

 

CONTINGUTS:

- Introducció a la intel·ligència emocional
- Emocions bàsiques segons el model de Susana Bloch
- Eines pràctiques de gestió, tres passos
- Emocions vs estats d'ànim
- Gestió de l'ansietat
- Mindfulness o atenció plena
- Quins factors interns i externs influeixen en l'alimentació
- Què és alimentació conscient i com ajuda l'atenció plena
- Aliments per a un correcte funcionament de sistema immune
- Hàbits i nutrients implicats en el benestar emocional


METODOLOGIA:

El taller tindrà un format eminentment experiencial, molt amè i pràctic basat en:

- Coaching Ontològic, Mindfulness i Alimentació conscient.

 

FORMADORS: Alberto Pérez i Noemi Cuenca.

Inscriu-te!