Logo Ultreia
  • Facebook
  • Twitter
Formació

Formació a manipuladors d'aliments (Edició Matí)

  • portada curs
  • Data inici
    04/04/2018
    Data fi
    04/04/2018
    Duració
    3 h.
    Tipus
    Bonificable
    Modalitat
    Presencial
  • Dies d'impartició
    Dimecres
    Lloc d'impartició
    ACES C/ Muntaner, 262 2º 2ª - 08021 Barcelona
    Horari
    9'30-12'30h.

    Preu Associats i Aturats: 39€ / No associats: 52€

Curs bonificable per la Fundación Estatal para la Formación y el Empleo.

Avís per a les empreses que desitgin aplicar la bonificació:

ACES/ULTREIA no pot garantir la realització dels tràmits necessaris per a la gestió de les bonificacions davant la Fundación Estatal si no pot confirmar la inscripció al curs amb una antelació mínima de 10 dies sobre la data d'inici prevista del curs.

PROCÉS D´INSCRIPCIÓ:

1. Fer preinscripció online o bé trucar a ACES 93.209.19.92 i esperar a rebre confirmació de plaça.

2. Una vegada confirmada, cal fer la transferència de l'import al número de compte indicat a la butlleta, i lliurar la següent documentació:

- Butlleta complimentada juntament amb el comprovant de la transferència

- Fotocòpia llegible del DNI o NIE de l´alumne/a participant

LLIURAMENT DE LA DOCUMENTACIÓ: Data màxima 10 dies abans de l´inici del curs, a les oficines d´ACES, Muntaner 262 2n 2na., o enviar-la escanejada al correu mpeguero@ultreiaformacio.cat o mmarine@ultreiaformacio.cat  o per fax 93.201.09.92. NO s´admetrà cap inscripció sense la documentació demanada.

Es confirmarà la reserva de plaça, al telèfon de contacte o correu electrònic que ens faciliti l´alumne/a.

PER A MÉS INFORMACIÓ DEL CURS TRUCAR A ACES AL 93.209.19.92 o mpeguero@ultreiaformacio.cat o mmarine@ultreiaformacio.cat

La Formació a Manipulació d'Aliments ha de ser contínua en funció de l'activitat que es realitza i és una obligació que repercuteix en l'empresa segons el Reglament (CE) No 852/2004 del Parlament Europeu relatiu a la higiene dels productes alimentaris.

DIRIGIT A:

Personal manipulador d'aliments en cuines de restauració privada o col·lectiva.

OBJECTIUS:

• Millorar les competències dels manipuladors d'aliments en les bones pràctiques d'higiene i manipulació d'aliments.

• Conscienciar sobre els riscos alimentaris presents durant la manipulació d'aliments i millorar les capacitats per detectar-los i avaluar-los durant la pràctica de les seves tasques diàries.

• Identificar els punts crítics que han de gestionar, basant-se en l'APPCC i la implementació dels prerequisits.

• Resoldre dubtes sobre els aspectes significants sobre la gestió de la seguretat alimentària

CONTINGUT:

  • Conceptes generals relatius a la seguretat alimentària

  • Manipuladors d’aliments

  • Les Toxiinfeccions alimentàries

  • Perills dels aliments: Físic, Químic, Microbiològic, al·lèrgies alimentàries.

    • Els microorganismes.

    • Condicions necessàries per a la multiplicació dels microorganismes:

    • Contaminació creuada

    • Microorganismes patògens

  • Normes d’higiene personal

    • Neteja de mans

    • Neteja de superficies

  • Processos a controlar en una cuina: Recepció, congelació, descongelació, cocció, recalentament, manteniment en fred i manteniment en calent. Bones pràctiques de manipulació en cada procés.

  • L’APPCC i els controls

    • Implementació del sistema d’autocontrol: Neteja, aigua, control de temperatura, al·lèrgens.

    • Punts crítics essencials a tenir en compte en les cuines

    • Documentació i registre

Inscriu-te!