Logo Ultreia
  • Facebook
  • Twitter
Formació

Gestió d'al·lèrgens al servei d'alimentació (Edició Matí)

  • portada curs
  • Data inici
    18/04/2018
    Data fi
    18/04/2018
    Duració
    3 h.
    Tipus
    Bonificable
    Modalitat
    Presencial
  • Dies d'impartició
    Dimecres
    Lloc d'impartició
    ACES C/ Muntaner, 262 2º 2ª Barcelona
    Horari
    9'30-12'30h

    Preu Associats i Aturats: 39€ / No associats: 52€

Curs bonificable per la Fundación Estatal para la Formación y el Empleo.

Avís per a les empreses que desitgin aplicar la bonificació:

ACES/ULTREIA no pot garantir la realització dels tràmits necessaris per a la gestió de les bonificacions davant la Fundación Estatal si no pot confirmar la inscripció al curs amb una antelació mínima de 10 dies sobre la data d'inici prevista del curs.

PROCÉS D´INSCRIPCIÓ:

1. Fer preinscripció online o bé trucar a ACES 93.209.19.92 i esperar a rebre confirmació de plaça.

2. Una vegada confirmada, cal fer la transferència de l'import al número de compte indicat a la butlleta, i lliurar la següent documentació:

- Butlleta complimentada juntament amb el comprovant de la transferència

- Fotocòpia llegible del DNI o NIE de l´alumne/a participant

LLIURAMENT DE LA DOCUMENTACIÓ: Data màxima 10 dies abans de l´inici del curs, a les oficines d´ACES, Muntaner 262 2n 2na., o enviar-la escanejada al correu mpeguero@ultreiaformacio.cat o mmarine@ultreiaformacio.cat  o per fax 93.201.09.92. NO s´admetrà cap inscripció sense la documentació demanada.

Es confirmarà la reserva de plaça, al telèfon de contacte o correu electrònic que ens faciliti l´alumne/a.

PER A MÉS INFORMACIÓ DEL CURS TRUCAR A ACES AL 93.209.19.92 o mpeguero@ultreiaformacio.cat o mmarine@ultreiaformacio.cat

Aquest curs cobreix les necessitats formatives derivades del Reglament Europeu 1169/2011 sobre la informació facilitada al consumidor pel que fa als aliments que continguin ingredients que causin al·lèrgies o intoleràncies alimentàries que es presentin sense envasar per a la venda al consumidor final i a les col·lectivitats.

DIRIGIT:

A personal tècnic o intermedi dels serveis d'alimentació en departaments de nutrició, qualitat o seguretat alimentària que realitzin tasques de disseny, implementació i control dels al·lèrgens del servei d'alimentació, o bé tinguin interès en adquirir els coneixements necessaris per dur-lo a terme.

Manipuladors d’aliments que tinguin de fer front a l’operativa de la cuina davant una dieta amb al·lèrgens.

OBJECTIUS:

  • Resoldre dubtes sobre la gestió d'al·lèrgens alimentaris al servei d'alimentació.

  • Conèixer les bones pràctiques de manipulació per a la correcta gestió dels al·lèrgens alimentaris i prevenció de la contaminació creuada.

  • Establir eines de control dels al·lèrgens en els processos realitzats a la cuina.

  • Conèixer la legislació aplicable i els principals al·lèrgens alimentaris.

CONTINGUT:

  • Al·lèrgies alimentàries. Què són?

  • Diferències entre al·lèrgia i intoleràncies.

  • Les al·lèrgies són un risc alimentari?

    • Com introduïm aquest risc en els nostres plans de controls. APPCC.

    • Gestió d’al·lèrgens a un servei d’alimentació hospitalari.

    • Processos a tenir en compte per la seva gestió.

  • Bones pràctiques de manipulació relacionades amb la gestió d’al·lèrgens alimentaris.

  • Legislació aplicable als al·lèrgens.

  • Tipus d’al·lèrgens a tenir en compte segons la legislació.

  • Com afecta a les col·lectivitats.

  • Només ens han de preocupar els al·lèrgens anomenats en la legislació?

  • Casos pràctics dins un hospital.

  • Claus per gestionar els al·lèrgens a un servei d’alimentació hospitalari.

Inscriu-te!