Logo Ultreia
 • Facebook
 • Twitter
Formació

Introducció al Lean Healthcare i resolució de problemes

 • portada curs
 • Data inici
  25/09/2020
  Data fi
  25/09/2020
  Duració
  3 h.
  Tipus
  Bonificable
  Modalitat
  Aula Virtual
 • Dies d'impartició
  25 de setembre de 2020
  Lloc d'impartició
  Aula Virtual
  Horari
  De 10-13h

  Preu Associats i Aturats: 39€ / No associats: 54€

Curs bonificable per la Fundación Estatal para la Formación y el Empleo.
 
Avís per a les empreses que desitgin aplicar la bonificació:
 
ACES/ULTREIA no pot garantir la realització dels tràmits necessaris per a la gestió de les bonificacions davant la Fundación Estatal si no pot confirmar la inscripció al curs amb una antelació mínima de 10 dies sobre la data d'inici prevista del curs.
 
PROCÉS D´INSCRIPCIÓ:
1. Fer preinscripció online i esperar a rebre confirmació de plaça.
2. Una vegada confirmada, cal fer la transferència de l'import.
 
PER A MÉS INFORMACIÓ DEL CURS TRUCAR A ACES AL 93.209.19.92 o mpeguero@ultreiaformacio.cat o mmarine@ultreiaformacio.cat

 

Aquest curs es desenvoluparà per AULA VIRTUAL. Aquesta modalitat NO presencial us permetrà realitzar el curs mitjançant el campus virtual d'ULTREIA, on podreu compaginar l’aprenentatge dels continguts  i les classes en directe per vídeoconferència amb el tutor/a. El calendari detallat de les videoconferències el teniu més endavant a l’apartat de dies d'impartició.

 

“Sistemes Lean Healthcare, la gestió del present de les organitzacions sanitàries: Processos assistencials segurs i eficients, i pacients, usuaris i professionals satisfets”.


Actualment, el Lean Management suposa la 3ª gran forma d'organització empresarial del segle XXI.

Es tracta d’una filosofia, d’una manera de pensar i entendre la feina que fem. Aquesta filosofia està dotada de mètode científic i d’unes eines específiques que persegueixen crear processos “fluïds”. Per fer-ho, principalment, cal identificar totes aquelles coses que fem que no aporten valor afegit als processos assistencials i, sobretot, al pacient o usuari, i eliminar-les. Fent-ho així, s’aconsegueix entregar un servei de salut amb més seguretat, qualitat i eficiència.

Dit d’una altra manera, es vol aconseguir un “dia a dia” perfecte tant pels pacients com pels propis professionals. I ho fa, principalment, a través de la resolució de problemes per part dels propis professionals als que capacita com a element clau del sistema.

Estabilitzant els processos s'aconsegueix evitar situacions com per exemple: “Em passo el dia apagant focs...”, “La informació no m’arriba..”, “Porto estona esperant...”, “Torno a tenir l’agenda sobrecarregada...”, “M’és impossible donar altes abans quan tocaria...”, “Un cop més, hem hagut d’anular intervencions quirúrgiques...”. “Aquest pacient ha hagut de venir tres cops ja per un error nostre...”.

Fets que ens impedeixen dedicar més temps (de qualitat) als pacients.

En aquest aspecte, la oportunitat de millora al sector sanitari és considerable i, alhora, la professionalitat dels treballadors d’aquest sector elevadíssima, fet que fa molt potent la implantació del Lean Healthcare.

A dia d’avui són moltíssimes les organitzacions sanitàries de tot tipus que han començat la transformació dels seus processos i equips humans cap a aquesta filosofia de gestió amb resultats molt exitosos, tot i no ser quelcom fàcil d’aconseguir.

Objectius:

Curs introductori on tindràs la oportunitat de conèixer la filosofia Lean i algunes de les principals eines, per tal que les puguis començar a aplicar ja al teu dia a dia. Es presentarà també alguns exemples reals i resultats aconseguits en organitzacions sanitàries.


Mètodes:
Es realitza un cas pràctic sanitari que dura tota la sessió, a través del qual s’introdueixen tots els conceptes teòrics de la metodologia Lean. Tots els exemples que es posaran són del sector salut.


A qui va dirigida aquesta formació?
Per tots aquells professionals sanitaris interessats en conèixer la filosofia Lean i com pot aplicar-se a processos assistencials.


Docents: 
Lalis Fontcuberta i Cristina Fontcuberta.
Expertes en Lean Management.

 

Inscriu-te!