Logo Ultreia
 • Facebook
 • Twitter
Formació

Tècnica Alexander

 • portada curs
 • Data inici
  28/04/2017
  Data fi
  09/06/2017
  Duració
  14 h.
  Tipus
  Bonificable
  Modalitat
  Presencial
 • Dies d'impartició
  28 d'abril,5,12,19 i 26 de maig, i 2 i 9 de juny
  Lloc d'impartició
  ACES C/ Muntaner, 262 2º 2ª Barcelona
  Horari
  De 9'30-11'30h

  Preu Associats i Aturats: 230€ / No associats:290€

Curs bonificable per la Fundación Estatal para la Formación y el Empleo.

Avís per a les empreses que desitgin aplicar la bonificació:

ACES/ULTREIA no pot garantir la realització dels tràmits necessaris per a la gestió de les bonificacions davant la Fundación Estatal si no pot confirmar la inscripció al curs amb una antelació mínima de 10 dies sobre la data d'inici prevista del curs.

PROCÉS D´INSCRIPCIÓ:

1. Fer preinscripció online o bé trucar a ACES 93.209.19.92 i esperar a rebre confirmació de plaça.

2. Una vegada confirmada, cal fer la transferència de l'import al número de compte indicat a la butlleta, i lliurar la següent documentació:

- Butlleta complimentada juntament amb el comprovant de la transferència

- Fotocòpia llegible del DNI o NIE de l´alumne/a participant

LLIURAMENT DE LA DOCUMENTACIÓ: Data màxima 10 dies abans de l´inici del curs, a les oficines d´ACES, Muntaner 262 2n 2na., o enviar-la escanejada al correu mpeguero@ultreiaformacio.cat o mmarine@ultreiaformacio.cat  o per fax 93.201.09.92. NO s´admetrà cap inscripció sense la documentació demanada.

Es confirmarà la reserva de plaça, al telèfon de contacte o correu electrònic que ens faciliti l´alumne/a.

PER A MÉS INFORMACIÓ DEL CURS TRUCAR A ACES AL 93.209.19.92 o mpeguero@ultreiaformacio.cat o mmarine@ultreiaformacio.cat

La Tècnica Alexander és un mètode d'aprenentatge per a la millora del benestar psicofísic

En les classes de Tècnica Alexander aprenem a desfer-nos de les tensions cròniques que, sense saber com, hem anat acumulant i que han quedat fixades en la nostra manera d'actuar i de moure'ns. És un treball individual en què el mestre guiarà l'alumne a utilitzar al màxim la seva capacitat natural per a la coordinació i l'equilibri.

La Tècnica Alexander és l´aprenentatge d´una nova habilitat, que implica prendre consciència  del cos i ser capaç de coordinar  els seus  moviments.

És un mètode mitjançant el qual l´alumne pot deslliurar-se dels seus mals hàbits posturals i ser conscient del punt de trobada entre el seu cos i la seva ment.

La   tècnica Alexander ens permet  observar  de manera  específica, sistemàtica i agradable els principis amagats que ens governen. El conjunt de tensions excessives que acumulem per les causes que  sigui, es configura com a patró exclusiu nostre i actua automàticament com a hàbit inherent en nosaltres.

Aquests mals hàbits poden interferir en  el nostre potencial. Han quedat fixats en la nostra manera  d´actuar i de moure´ns, de tal manera que ens semblen correctes i necessaris. 

Afortunadament per a tots nosaltres, tal com hem estat capaços d´aprendre aquests hàbits també som capaços de desaprendre´ls.

En aquest curs realitzarem procediments individuals i en parella, atenent al nostre estat present, aprenent a relacionar-nos amb nosaltres, els altres i l'entorn des d'un lloc propici de no judici i d'observació conscient posant especial èmfasi en:  l'atenció simultània de la vivència interna i percepció de l'entorn. 

Es tracta en termes de crear consciència en la relació, cap, coll i esquena per absorbir i enfortir el nostre sentit cinestèsic. La sensibilització i la informació que arriba, s'integra, per permetre el bon ús i la òptima coordinació del sistema d´equilibri.

Els procediments ens ajudaran a mostrar de manera vivencial i pràctica:   

 • L'art de la respiració            
 • Descans constructiu  

 • Integració de la relació cap, coll i esquena      

 • Aprendre a deixar de fer alló que no cal en termes de tensió múscular, que farà que ens donem el temps per la auto-regulació psicofísica.

 • La gravetat i el contacte amb el terra com a principal sosteniment.             

 • Exploració del moviment del canvi de pla horitzontal a vertical.          

 • Contacte amb l'espai com a suport.            

 • Contacte amb els altres companys del grup com a suport.             

 • Contacte visual perifèric.

El cos és un esdeveniment que es repeteix contínuament, és una estructura amb continua creació. No hi ha una posició estàtica, sempre hi ha un dinamisme intern que flueix per tot el cos.  El concepte de la unitat psicofísica és crucial per entendre que com a individus som un sistema obert.

Qui se´n pot beneficiar ?

Si bé aquesta Tècnica es mou en l´àmbit de la prevenció més que el de la cura, resulta molt útil en casos de dolor d’esquena, d’espatlles i de cervicals, així com  problemes de veu i fatiga i en general en totes aquelles alteracions on la pèrdua de  l’equilibri hi està relacionada.

La Tècnica Alexander es pot aplicar en qualsevol activitat: l´aprenentatge d´una activitat esportiva, fent ús de l´ordinador, a casa, en la pràctica de la meditació, al cantar, ballar, actuant a l´escenari, tocant un instrument musical. També és un bon complement amb la fisioteràpia i la psicoteràpia.

Docent:

Nica Gimeno és professora de la Tècnica Alexander reconeguda per l'associació de professors de la Tècnica Alexander Britànica STAT http://www.stat.org.uk/ i per l'associació internacional Alexander Technique Education ATE http://www.ate.org.au/schools.htm i membre fundadora de l'Associació de professors de Tècnica Alexander d'Espanya APTAE www.aptae.net

Inscriu-te!