Logo Ultreia
  • Facebook
  • Twitter
Formació

Trastorns en la deglució i disfàgia

  • portada curs
  • Data inici
    01/12/2022
    Data fi
    15/12/2022
    Duració
    15 h.
    Tipus
    Subvencionat
    Modalitat
    Presencial
  • Dies d'impartició
    1, 13, 14 i 15 de desembre
    Lloc d'impartició
    CETOP - Carrer Numància 95-99, local 5 Barcelona
    Horari
    16-20h

Curs subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya. Formació prioritària per a treballadors/es en actiu (excepte mutualistes i treballadors/es de l'Administració Pública).

Places limitades per a persones en situació d'atur.

Més informació i inscripcions: 

Montse Peguero - 932091992 - mpeguero@ultreiaformacio.cat

Documentació a lliurar abans de l'inici de la formació

- Fotocòpia del DNI

- Fotocòpia de la última nòmina o del document Dardo amb la última data de renovació

DOCENT

Sr. Bárbaro Serrano

 

CONTINGUT

1. Trastorns en la deglució i disfàgia. Conceptes generals

1.1. Bases deglutoris

1.1.1. Deglució atípica i adaptada

1.1.2. Disfàgia atípica i esofàgica

1.1.3. Abordatge multidisciplinari

1.2. Detecció de signes d’alarma

1.2.1. Algoritme del pas a pas

1.2.2. Observació: muscular oral, muscular facial postural, cavitat oral, dental i parells cranials

1.2.3. Observació exhaustiva: Protocols pràctics en deglució i en disfàgia amb pulsioxímetre

2. Tractament de la disfàgia: tècniques de deglució

2.1. Bases nutricionals

2.2.1. Tipus de dietes

2.2.2. Textures i viscositats

2.2.3. Espessidors i gelificacions

2.2.4. Tècniques culinàries compensatòries.

2.2.5. Estratègies posturals

2.2.6. Maniobres de deglució. Ennuegaments

3. Exercicis de rehabilitació neuromuscular

3.1. Musculació orofacial activa

3.2. Musculació orofacial passiva i tapping

4. Prevenció de la disfàgia: La importància de l'entorn i de l'ambient

 

Herramientas para dirigir tu vida

Inscriu-te!